commuscoop

Commuscoop

Uw instrument voor arts-patiënt communicatie
Home » Team coaching

Team coaching

Commuscoop biedt teamcoaching voor teams van artsen die samenwerken op een afdeling, praktijk of in een maatschap. Afhankelijk van de wensen en behoeften van het team worden één of meer teambijeenkomsten georganiseerd, eventueel aangevuld met individuele (voor-)gesprekken.

Centraal in de teamcoaching is de onderlinge communicatie als collega-artsen. Hoe komen wij tot overeenstemming, hoe lossen wij meningsverschillen op, wat doen we met irritaties? Veel teams merken dat er terugkerende problemen zijn, die de samenwerking soms aardig kunnen dwarsbomen. Commuscoop kijkt mee naar patronen die zijn ontstaan in de samenwerking.

Doel van teamcoaching is reflectie, zelfinzicht, teaminzicht, versterking van de onderlinge samenwerking en uitwisseling binnen een team van artsen. Daarbij kunnen verschillende communicatiemodellen en -theorieën als hulpmiddel worden gebruikt.  De ideeën van geweldloze communicatie van Rosenberg bieden bijvoorbeeld een alternatieve manier om elkaar feedback te geven en de eigen mening te uiten. De theorie van kernkwaliteiten van Ofman laat mooi zien hoe collega’s op elkaars allergie kunnen zitten, wat feitelijk een prachtige uitdaging is de zaken eens anders te bekijken.